Hei, olen Solja!

Olen Terveysopisto Saluksesta valmistunut diplomiravintoterapeutti Lahdesta, kahden lapsen äiti ja intohimoinen terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja. Tällä hetkellä syvennän opintojani tavoitteena diplomiravintoterapeutin tutkinto. Aikaisemmalta koulutukseltani olen tradenomi, ja työskentelin vuosia myynnin ja markkinoinnin maailmassa. Innostukseni terveellisiin elämäntapoihin ja ruokaan syttyi, kun superfoodit rantautuivat Suomeen ja huomasin, kuinka energisoivan olon laadukas ruoka antaa. Pikkuhiljaa aloin syventää tietämystäni ravinnosta vapaa-ajallani, kunnes päätin vaihtaa alaa ja keskittyä opiskelemaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmaa.

Tiedonjanoni ruoan parantavaan voimaan ja tutkimukset aiheesta saavat minut syttymään kerta toisensa jälkeen, päivitän jatkuvasti osaamistani alan lehtiä seuraten sekä koulutuksissa. Omakohtaista kokemusta minulla on toiminnallisten vatsavaivojen, hormonaalisen epätasapainon ja moniallergisen lapsen hoitamisesta ravinnon avulla. Suhtaudun ruokaan intohimolla, mutta pilke silmäkulmassa. Uskon ruoassa – kuten kaikessa muussakin – kultaiseen keskitiehen: Kun pääsääntöisesti syö terveellisesti ja kehoa kuunnellen, voi välillä herkutella hyvällä omalla tunnolla.

Rakkaus ruokaan ja kokkaamisen ihanuus värittävät arkeani, tykkään laittaa sekä mieltä että vatsaa hellivää ruokaa koko perheelleni ja totuttaa lapsenikin uusiin makuihin pienestä pitäen. Lisäksi harrastan monipuolista liikuntaa, kuten kuntosalilla käyntiä, ulkoilua ja joogaa. Viime aikoina kehon ja mielen yhteys on kiinnostanut minua yhä enemmän ja uskonkin kehomme viestivän siitä, miten mielemme voi. Ravintoterapeuttina vahvuuteni on herkkyys aistia ihmisten tunteita ja tilanteita sanojen takaa sekä kyky asemoitua asiakkaan tilanteeseen asettaen sopivat tavoitteet kohti päämäärää. Haluan myös keskittyä asiakkaan vahvuuksiin muutoksen tekijänä, jotta tulokset saavutetaan pysyvästi.

Muuta

  • Maaliskuussa 2019 kävin maailman funktionaalisen lääketieteen kattojärjestön IFM (Institure for Functional Medicine) viiden päivän täydennyskoulutuksen Chicagossa (AFMCP).

  • Tammikuussa 2019 aloitin vastaanoton pitämisen Nordic Clinicalla Helsingin Kampissa Lahden vastaanottoni lisäksi.

  • Vuoden 2018 alusta alkaen olen työskennellyt Suomen Ravintoterapiayhdistyksen hallituksen jäsenenä.