Mitä on ravintoterapia?

Ravintoterapia on ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin hakemista. Lähestyn ravintoterapiaa funktionaalisen lääketieteen näkökulmasta, jossa ihmistä katsotaan kokonaisuutena ja hoidetaan mahdollisimman luonnonmukaisin keinoin. Tarkoituksena on löytää sairastumisen syyt ja ärsykkeet sekä hoitaa sairautta aiheuttavat tekijät. Käymme läpi asioita, jotka ovat voineet johtaa sairastumiseen. Suolisto on toiset aivomme ja kaikki terveys lähtee hyvinvoivasta vatsasta. Ravintoterapiassa keskeisenä osana on vatsaa tasapainottavan yksilöllisesti suunnitellun ruokavalion löytyminen. Elämäntavat ja monipuolinen ravinto yhdessä auttavat kehoamme pysymään vahvana ja terveenä, ja valinnoilla voidaan myös pitkälle ennaltaehkäistä mahdollisia sairauksia, kuten metabolinen oireyhtymä tai kakkostyypin diabetes. Ravintoterapialla pystytään tukemaan lähes kaikkien sairauksien hoitoa!

Ravintoterapia perustuu aina terveelliseen ja puhtaaseen ruokavalioon. Vitamiini- ja hivenainetarpeemme vaihtelevat paljon, joten tilanteen mukaan saatan suositella luonnollisia ravintolisiä tukemaan muutosprosessia. Ruoan lisäksi tarkastelemme, miten ruoka imeytyy ja sulaa vatsassa, syömisen oikeaa ajankohtaa sekä suoliston bakteeritasapainoa. Lisäksi kartoitamme stressitason, unen ja liikunnan määrän sekä teemme arvion ja toimintasuunnitelman yksilöllisesti elämäntilanteeseesi sopivaksi. Myös olemassa olevien vahvuuksien kartoittaminen osana muutosprosessia on tärkeää ja voimaannuttavaa.

Jos katson tarpeelliseksi saatan suositella funktionaalisia laboratoriotestejä tai käyntiä jonkin muun alan terapeutin tai lääkärin luona. Ravintoterapia ei korvaa lääkärissä käyntiä. Seuranta, kannustus ja rinnalla kulkeminen kuuluvat olennaisena osana elämäntapamuutoksiin ja pienin askelin eteneminen on usein paras ja kestävin ratkaisu. Se, mikä ei ole hetkessä tullut ei yleensä hetkessä paranekaan – prosessiin olisikin hyvä varata aikaa 3–6 kuukautta tilanteesta riippuen.

Vastaanottoni sijaitsee Lahden keskustassa torin laidalla, mutta Skype-tapaaminen onnistuu myös!