Kokemuksia

"Yhteisen tutun kautta tiesin Soljan olevan ravitsemuksen ammattilainen ja tiesin että tiemme kohtaavat jossain vaiheessa koska vaivoja minulla oli. Sulattelin ajatusta yli puoli vuotta kunnes sain varattua ajan tapaamiseen. Perus sairauden lisäksi oli alkanut korkea verenpaine ja verensokeri vaivaamaan ja tiesin että jotain on pakko tehdä. En halunnut lisää lääkkeitä. Ensimmäinen tapaaminen jännitti mutta myös odotin innolla koska olin niin valmis tekemään muutoksen ruokavalioon ja elämääni. Solja kuunteli ja paneutui asioihin ja siitä alkoi muutos! Ruokavalio muuttui rajusti,  (kuvittelin syöväni terveellisesti vaikka välillä suklaa maistuukin tarpeettoman paljon ) suklaan ja muun hötön tilalle tuli terveellistä ja ravintorikasta ruokaa. Paljon kasviksia, marjoja ja hyviä rasvoja! Aloitin tammikuussa 2018 ja muutos olossa oli heti huomattava! 

Perus sairauden oireet ovat vähentyneet ja/tai lähes kokonaan pois!  Ja oireita on sentään ollut paljon!!! Verenpaine on laskenut, verensokerin kanssa on vielä tekemistä mutta sekin laskee kun stressi elämässä helpottaa, ihminen on kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kiitos Solja kaikesta mitä olen oppinut, suurimpana oivallus että mistään en joudu luopumaan ja saan itse valita mitä syön ja se vaikuttaa terveyteeni!” Nainen 43 v.

Suosittelen lämpimästi kaikille joita oma terveys ja hyvinvointi kiinnostaa!"Otin Soljaan yhteyttä kun elämä tuntui monin tavoin stressaavalta. Tuli syötyä mitä sattuu ja se alkoi näkymään väsymyksenä, mielialavaihteluina, nukahtamisvaikeuksina ja iho-ongelmina mm. näppylöinä ja ihottumina. Pienen taaperon äitinä ymmärsin että tarvitsin apua, jotta koko perhe voisi omaksua fiksummat elämäntavat ja voida paremmin. Saimme koko perhe apua Soljalta. Univaikeudet ovat historiaa, iho on paremmassa kunnossa kuin koskaan, arki ei tunnu stressaavan, olen armollisempi itselleni ja olemme löytäneet työkaluja terveellisen elämän viettämiseen. Olen äärimmäisen tyytyväinen Soljan rentoon, mutta samalla jämäkkään otteeseen, joka saa aikaan tuloksia, mihin itse en olisi koskaan pystynyt yltäväni." Nainen 30 v.

"Löysin Soljan vastaanotolle ystävien suosituksesta sairastuttuani vakavasti. Heti ensimmäisellä kerralla tuli selväksi, että Solja on työlleen omistautunut ja innostunut ammattilainen, joka omaa hirvittävän määrän tietoa ravinnon, vitamiinien ja lisäravinteiden merkityksestä ihmisen terveyteen. Sain tapaamiskerroilla ensinnäkin ihan hirvittävästi energiaa ystävälliseltä, empaattiselta ja ennen kaikkea ammattitaitoiselta Soljalta. Toisekseen sain paljon kullanarvoista, perusteltua tietoa ja ihan maalaisjärkeen käypiä vinkkejä sellaisen kokonaisvaltaisen ruokavalion löytämiseen, joka auttoi minua jaksamaan paremmin sairauteni rankat hoitojaksot. Ihan loistotyyppi, voin lämpimästi suositella!" Nainen 48 v.

"Sairastuin vakavasti muutama vuosi sitten ja sairauden jälkimainingeissa paino oli noussut, olotila muuttunut väsyneeksi ja suolisto oli huonossa kunnossa. Ajatus ei kulkenut ja harmitti.  Soljan helppojen ohjeiden perusteella tein pieniä ja vähän suurempia muutoksia ruokavaliooni ja oloni koheni nopeasti. Se motivoi tekemään vielä enemmän! Ohjeita ja muutoksia ruokavalioon ei tullut heti valtavasti, joten niiden noudattaminen oli helppoa. Solja on hyvin ammattitaitoinen ja lämmin ihminen, joka on innoissaan asiastaan. Hän on ollut upeasti valmistautunut meidän tapaamisiin ja tiedän että saan juuri minulle sopivia neuvoja ja vinkkejä. Voin suositella Soljaa lämpimästi!” Nainen 40 v.

"Olin haaveillut jo jonkin aikaa, että keventämällä hieman oloani hyvinvointini paranisi ja jaksaisin tehdä monta asiaa paremmin. Terve minä olen ollut aina, mutta itseäni on ärsyttänyt turha paino. Soljan ote oli kiva ja tuttavallisen aito. Jotenkin tuntui, että hän ymmärsi millaista elämää minä elän ja ei ensi töikseen alkanut muuttamaan sitä, koska se olisi ollut täysin mahdotonta. Hän otti selvää asioista, jotka ovat minulle arjessa vaikeita ja keksi hyviä keinoja tehdä asioita fiksummin. Hän opetti minua parantamaan syömistäni ja on todella onnistunut siinä. Aika kova juttu näillä kilometreillä!" Mies 40 v.

"Olen kärsinyt erilaisista naisten hormonaalisista häiriöistä jo useita vuosia, jonka vuoksi lääkärini suositteli minulle olemaan yhteydessä ravintoterapeuttiin/-neuvojaan. Hänen mielestään voisin saada ravintoneuvojalta apua oireisiini (minulla ei siis tullut kuukautisia kuuteen vuoteen). Olin aluksi hieman epäileväinen kuinka ravitsemus voisi auttaa tilanteeseeni, mutta päätin kuitenkin kokeilla. Soljan löysin ystäväni kautta ja otin häneen yhteyttä. Solja oli heti erittäin kiinnostunut tilanteestani ja ehdotti tapaamista.
Kun tapasimme ensimmäisen kerran, minulle tuli heti hyvä vaikutus niin Soljasta kuin tulevasta ravitsemusprosessista kokonaisuudessaan. Ohjaus tapahtui yksilöllisesti, jossa otettiin hyvin huomioon lähtökohtani ja tarpeeni. Ravintoneuvoja ohjasi ja suunnitteli tapaamisemme ja ravitsemussuosituksia, mutta samalla mahdollisti myös minun osallistumisen omaan ravitsemuksensuunnitteluun. Tapasimme säännöllisesti, jolloin kävimme läpi yhdessä asetetut tavoitteet ja muokkasimme niitä tarvittaessa uudelleen, riippuen tarpeistani. Tapaamisten järjestäminen oli helppoa, vaikka itse asunkin Helsingissä. 
Olen erittäin tyytyväinen ravitsemusneuvontaan kokonaisuudessaan ja sain apua juuri siihen, mitä lähdin alun perin hakemaan (kuukautiset palautuivat). Suosittelen lämpimästi ravintoneuvoja Soljaa kaikille niille, jotka kaipaavat yksilöllistä, kattavaa ja juuri sinun elämäntilannetta varten suunniteltua ravitsemusohjausta." Nainen 30 v.

"Soljan kanssa oli helppo jutella myös Skypen välityksellä, ja Solja kartoitti laajasti erilaisia mahdollisia syitä oireiden taustalla. Sain nopean avun ja hyvät, selkeät ohjeet. Oloni alkoi kohentua heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Suosittelen!" Nainen 32 v. 

”Suuret kiitokset yhteistyöstä! Avarsit näkökulmiani ruoan ja ruoasta nauttimisen suhteen. Teet työtäsi nauttien, suoraan sydämestä ja se heijastui minuun myös asiakkaana. Kun asiantuntemus, tieto ja halu auttaa löytyy samasta paketista, niin ei voi muuta ravintoterapeutilta pyytää. Kiitos <3 Nainen 31 v.

Tapasin Soljan kamppailtuani vuosia suolisto-oireiden kanssa. Solja osoitti aitoa kiinnostusta tilanteeseeni ja rakensi minulle ohjelman, jonka noudattaminen oli helppoa ja motivoivaa. Hän kuunteli tarpeeni ja reagoi niihin toivotusti, yksilöllisellä tavalla. Soljan systemaattisuus, käytännönläheisyys ja asiantuntemus tekivät minuun vaikutuksen, ja hän onnistui tekemään isosta ruokavalion muutoksesta uskomattoman kivuttoman prosessin. Uuden ruokavalion aikaansaamat muutokset kehossani ovat olleet merkittäviä, mikä tekee uusien elintapojen noudattamisesta mielekästä. Soljan avulla rakennettu vahva pohja kantaa pysyvään elämäntapamuutokseen. Nainen 38 v.

"Kiireistä työ-, ja lapsiperhe-arkea elävänä terveellisen ruokavalion noudattaminen ei ole aina helppoa, mutta Soljan avulla koko perheemme sai hyvän startin sitä kohti. Soljan kanssa on luontevaa keskustella ja häneltä saa asiantuntevia täsmällisiä neuvoja kulloiseenkin haasteeseen selkokielellä.
Ravintoterapia on kohdallani auttanut positiivisesti mm. vatsan toimintaan, mielialaan ja yleiseen jaksamiseen.
Uskon, että positiivisuutta ja hyvää oloa hehkuva Solja on löytänyt oman kutsumuksensa ravintoterapeutin työstä." Mies 33 v.