Kuvia ketogeeniselta ruokavaliolta

Minun ruokarytmiin sopii parhaiten kahden aterian syöminen päivittäin. Venytän yöpaastoa monesti puoleen päivään saakka niin että olen syömättä noin klo 17-12 välisen ajan. Tämä ei ole minulle mikään sen kummempi sääntö ja joskus otan aamulla rasvateen jos tämä sopii muuhun päivän rytmiini.. Haluan kuitenkin antaa ruoansulatukselleni taukoja, jotta kehoni saa energiaa ruoansulatuksen sijaan muuhun korjaavaan toimintaan. Tärkeää ketollakin on edetä kehoa kuunnellen, kenties kolmen aterin rytmi onkin juuri oikea sinulle! Lautaseni sisältö on lähes yhtä vihreä kuin ennenkin, se mikä on eniten muuttunut on juustojen määrä. Seuraava ketotavoitteeni onkin vähentää juuston ja ylipäänsä maitotuotteiden syömistä, sillä olen alkanut saamaan erilaisia iho-oireita ja nivelkipuja (todennäköisesti) maitotuotteista. Clean keto on kaiken aikaa elävä prosessi eikä mikään on/off tila, aina ei tarvitse tehdä täydellisiä valintoja.

Aloita ketogeeninen yksinkertaisesti

Ketogeenista ruokavaliota googlaillessa ei voi välttyä törmäämästä mantelijauholeipään, fat bomseihin ja muihin trendikkäisiin ketoruokiin. Ketolle ryhtyessä suosittelen ottamaan alun yksinkertaisesti, perus jääkaapin sisällöllä pystyy ketoilemaan oikein hyvin eikä erikoistuotteita tarvita. Kokeile aamiaiseksi kananmunia, avokadoa ja joskus pekonia. Tai miten olisi lounaaksi kylmäsavulohisalaatti vihanneksilla ja oliiviöljysitruskastikkeella? Erityisesti vihreiden vihannesten määrässä ei tarvitse ketolla säästellä, niillä kannattaa täyttää lautanen aivan niin kuin ennenkin! yksinkertaisempia ateriasi ovat sitä helpommin ja vaivattomammin keto onnistuu. Kun ketosta tulee rutiinia ja teet valinnat automaattisesti olet todennäköisesti itsevarmempi kokeilemaan uusia aluevaltauksia ja laajentamaan ruokien ketoversioihin.

Ruoan valmistelu

Ruoan valmistelu nopeuttaa arjen säätöä. Ota ruoan esivalmistelulle aikaa viikonloppuisin tai kauppareissun jälkeen. Jos sinulla on lapsia osallista myös heidät ja kokatkaa yhdessä! Jos ruoan valmistelu tuntuu työläältä aloita pienesti. Valitse jokaisesta alla olevasta kategoriasta yksi raaka-aine ja valmistele se maanantaiksi. Tiistaina viimeistään huomaat eron kun valmistelua tälle päivälle ei ole tehty. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Proteiinit: Paista, keitä, hauduta lihaa, kalaa, rapuja, kanaa jne. Mausta kaikki hyvin jo paistoavaiheessa ja vaihtele maustesekoituksia: kanalle texmex-maustetta (huom! piiloskerit), ravuille thaimauste ja jauheliha yksinkertaisemmin kenties.

Kasvikset: Pese salaatti valmiiksi, pilko kurkut ja paista kasvikset isommissa erissä. Muista lisätä paistokasviksiin runsaasti hyviä rasvoja!

Kastikkeet: Oliiviöljyä, aiolia, tsatsikia.. valmistele kastikkeet rasioihin jääkaappiin valmiiksi.

Säilö esivalmistellut ruoat kirkkaisiin lasiastioihin, jotten näet kerralla jääkaapin sisällön. Myös lounaat töihin on kätevä pakata lasiastioihin sillä ne näin ne ovat suoraan valmiita lämmitettäväksi. Muoviastioita suosittelen välttämään erityiseti mikrolämmityksessä, mutta mielellääm muutenkin.

Toivottavasti sait ideoita keton toteuttamiseen ketoviikoltani! Paljon jäi vielä sanomatta ja ideoita kertomatta, kirjoitan aiheesta lisää mikäli niin toivotte!

Mukavaa tulevaa viikkoa toivotellen,

Solja