Paahdetut purjot

purjo.jpg

Voiko resepti olla liian yksinkertainen blogissa jaettavaksi? Ensiajatukseni oli että kyllä, mutta sitten tulin tulokseen että tämä ihana arkeen sopiva herkkulisuke on pakko jakaa! Uunissa käytetystä purjosta tulee miedon ja hieman karamellimaisen makuinen, joka on erittäin hyvää ruokaa myös suolistobakteereille. Nyt purjoa saa kaupasta suomalaisena joten tämä on ehdottomasti kauden sesonkiruokaa.

  • 1 purjo

  • öljyä

  • suolaa

  • pippuria

Poista purjon ulommainen kuori ja halkaise se pituussuunnassa. Huuhtele purjo ja tarkasta ettei sisus ole multainen. Asettele purjot uunivuokaan ja sirottele päälle mausteet. Paahda purjoja uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinnat ovat saaneet kauniin ruskean värin. Purjo sopii lisukkeeksi minkä tahansa ruoan seuraksi tai pieneksi pilkottuna salaatin sekaan.