Kööpenhaminan healthy food guide

Minulle kävi aikaisemmin aina niin, että reissussa terveelliset ja normaaliin arkeen juurtuneet tavat unohtuivat täysin. Aamu saattoi alkaa croissantilla ja cappuccinolla ja tietenkin buffetin just-tätä-en-ole-maistanut leivoksella. Tuloksena kiva sokeripöhnä heti aamusta alkaen. Loma tuntui ikäänkuin palkinnolta kaikesta siitä juodusta vihermehun määrästä, jota olen “joutunut“ juomaan arkisin. Lomalta palattuani mielessä pyöri ajatus miten ihmeessä tässä näin kävi kun farkkujen nappi ei meinaa mennä kiinni ja koko ajan väsyttää. Pahimmassa tapauksessa makeansyöntimoodi jäi päälle vielä kotonakin.

Vuosien harjoittelun jälkeen olen päässyt tilanteeseen jossa ajattelen tekeväni terveelliset valinnat niin arjessa kuin lomalla koska välitän itsestäni ja haluan voida hyvin. Tämä ajattelutavan muutos on vaikuttanut selkeästi ruokavalintoihini kun matkustan. Tutkin aina ennen reissua paikallisia “terveysruokapaikkoja” missä haluan käydä maistamassa jotain uutta ja muutenkin imemässä inspiraatiota omaan tekemiseeni ja kokkailuihin. Monesti perheen kanssa matkustettaessa teemme niin että lounaaksi valitsemme jonkun terveyspaikan ja illalla sitten tavallisemman ravintolan esimerkiksi italialaisen, minkä ruoka maistuu monesti paremmin lapsille. Loma on tietysti edelleen rennosti ottamisen aikaa mikä tarkoittaa sitä, että saatan syödä ranskalaiset tai ottaa jälkiruoan. Jonkilainen järki lomasyömiseen on kuitenkin onneksi löytynyt. Keskityn tekemään parhaan mahdollisen valinnan mikä kulloiseenkin hetkeen sopii ja se riittää, ilman stressiä. Ja mikä tärkeintä, loman jälkeen on ihana palata takaisin omiin rutiineihin ja terveysjuttujen pariin!

Kööpenhamina on täynnä ihania ravintoloita ja terveellisiä vaihtoehtoja on helppo löytää. Tässä muutamia hyväksi havaittuja paikkoja vinkiksi jos olet suuntaamassa Köpikseen.

Naturbageriet

En ole varsinkaan arkisin erityisen kova syömään leipiä sillä ne tekevät oloni väsyneeksi ja vaikuttavat suorituskykyyn, mutta viikonloppuisin ja lomilla ne tuovat ruokavalioon kivaa vaihtelua. Naturbageriet oli ihana uusi tuttavuus josta löytyi korvapuusteista leivonnaisiin herkullisia gluteenittomia vaihtoehtoja. Leivät olivat todella maukkaita ja okei, olihan se korvapuustikin hyvää!

Torvehallerna

Täältä löytyy jokaiselle jotakin! Halleja on kaksi joista toinen on keskittynyt tuoreisiin kaloihin, lihoihin, juustoihin, kahviin, suklaaseen, teehen.. jne. Toisesta löytyy enemmän ravintoloita ja erityisesti kasvispainotteisia ja terveyshenkisiä paikkoja joista löytyy herkkueväät vaikka ihanalle venepicnicille. Jos joku yksittäinen ruokakohden pitäisi valita Kööpenhaminassa olisi se Torvehallerna.

https://torvehallernekbh.dk/

Glo

Hyvää luomuruokaa Magasin du Nord -tavaratalon kellarikerroksessa tarjoileva Glo oli kiva yllätys tavarataloruokailuun. Kokeilimme herkullisia salaatteja, mutta myös smoothievalikoima oli houkutteleva kylmäkaapissa. Paikka toimii mielestäni parhaiten ostosten lomassa syöntiin tai take awaynä. Jos ketogeeninen ruokavalio ja biohakkerointi on sun juttu suosittelen käymään Glon viereisellä kahvitiskillä mistä saa laadukkaita Bulletproofin tuotteita Brain Octane Oilista ketoystävällisiin välipalapatukoihin. Patukat on muuten todella hyvän makuisia ja syön niitä itsekin vaikken noudatakaan ketogeenistä ruokavaliota.

https://www.glofood.dk/

Raw42

Tästä paikasta olen maistanut erilaisia kakkuja ja raakapalleroita jotka ovat kaikki hyviä. Salaatit, burgerit ja toastit ovat gluteenittomia ja asiakasmäärästä päätellen ne ovat kokeilemisen arvoisia!

Seuraavaan kertaan jäivät odottamaan Souls ja SimpleRAW. Erityisesti jälkimmäisestä olen kuullut paljon hyvää joten sitä uskaltanen suositella vaikken ole siellä itse vielä syönytkään!

<3 Solja