Raikas marjapiirakka

Meidän lapset tykkää herkutella ja yritämmekin tasapainoilla kokonaisuuden kanssa niin että herkuttelulle on paikkansa terveellisen ruokailun lisänä. Tämä herkkupiirakka on gluteeniton eikä se sisällä lainkaan valkoista sokeria, se on kuitenkin makea ja maistuvainen myös lapsille!

Lasten kanssa kokkailu on kivaa ja olen kirjoittanut lasten osallistamisesta ruoanlaittoon aikaisemmin täällä. Tälläkin kertaa tein piirakan yhdessä kahden pienen avustajan kanssa. Piirakan pohja on oma versioni tästä, vaihdoin mantelijauhon miedomman makuiseen kookosjauhoon ja lisäsin mukaan lempimaustettani vaniljaa. Päällinen on aika klassinen piirakan päällys, käytän harvoin lehmämaitotuotteita ruoanlaitossa mutta tästä kokeilusta tuli mielestäni onnistunut.

Pohja

 • 2 kypsää banaania
 • 2 luomukananmunaa
 • 1 dl kaurahiutaleita
 • 1 dl kookosjauhoa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl kardemummaa
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • ripaus suolaa

 

 • 2,5 dl marjoja (mustikkaa, vadelmaa, mustaherukoita, punaherukoita..)

Sekoita blenderissä banaanit ja kananmunat. Lisää seokseen loput aineet ja ja sekoita tasaiseksi. Kaada löysähkö taikina voilla voideltuun piirakkavuokaan. Kaada päälle valitsemasi marjasekoitus.

Täyte

 • 2 kananmunaa
 • 1 purkki luomu kermaviiliä
 • 2 rkl kookossokeria tai hunajaa
 • 0,5 tl vaniljauutetta tai vaniljajauhetta

Sekoita haarukalla munien rakenne rikki. Lisää sitten loput ainekset ja sekoita. Kaada tasaisesti piirakan päälle. Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes päällys on jähmettynyt ja saanut hieman väriä. Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua. Mielestäni se ei kaipaa kastiketta kermaisen täytteensä takia, mutta makusi mukaan voit kokeilla piirakkaa esimerkiksi Oatlyn vaniljaisen kaurajäätelön kanssa.