Kantarellipiirakka (G, M)

IMG_3840.JPG
IMG_3841 (1).JPG

Hyvän ja helpon gluteenittoman piirakkapohjan ohje on ollut hakusessa jonkin aikaa. Maun pitää olla täyteläinen ja koostumuksen sopiva, mutta samaan aikaan en halua tinkiä raaka-aineiden puhtaudesta enkä varsinkaan mausta. Lisäksi suhteellisen matala hiilihydraattipitoisuus on plussaa. Olen maistattanut alla olevaa kantarellipiirakan ohjetta useammalle koekaniystävälleni ja koska palaute on ollut positiivista uskallan jakaa sen ohjeen täälläkin. Täytteitä voi toki vaihdella omien makumieltymysten mukaan, mutta minulle kantarellipiirakka näin syksyisin on The Thing!

Pohja

 • 3 rkl chian siemeniä + 1dl vettä
 • 3 dl kookosjauhoja (tai manteli, quinoa...)
 • 1 dl perunajauhoja
 • 70g sulatettua voita
 • suolaa

Sekoita vesi ja chiansiemenet, anna hyytelöityä 15 minuuttia. Sekoita loput ainekset hyytelön kanssa ja sekoita taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan.

Täyte

 • 1,5 litraa kantarelleja
 • 2 rkl voita
 • 1 sipuli
 • 2 dl kookoskermaa
 • 3 munaa
 • suolaa

Paista kuivalla pannulla sieniä kunnes neste on haihtunut, lisää voita ja sipuli ja kuullota muutama minuutti. Laita seos piirakkapohjan päälle. Sekoita munat, kookoskerma, suola ja pippuri tasaiseksi ja kaada sienten päälle.

Paista piirakkaa uunissa 175 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!