Raikkaat marinoidut kukkakaalit

kukkakaali.jpeg

Inspiroiduin jälleen kukkakaalista kun kävin eilen ostamassa Lahden torilta suomalaista kukkakaalia Torikauppa Pupusta. Tämän seurauksena syntyi yksinkertaisen herkullisen raikas kesälisuke esimerkiksi grilliruoan kaveriksi. Kukkakaalit kannattaa marinoida vähintään muutaman tunnin ajan, mutta yön yli vetäytyessään maut ovat parhaimmillaan. Muistathan, että jos kärsit kilpirauhasvaivoista kannattaa kukkakaalin syönti jättää vähemmälle. Myös jos olet herkkävatsainen kannattaa raakaa kukkakaalia syödä varoen. Reseptistä riittää lisukkeeksi neljälle.

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 1 limen raastettu kuori
  • puolikkaan limen mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • pippuria

Pilko kukkakaali suupaloiksi, käytä mahdollisimman paljon myös ravinteikasta vartta. Raasta limenkuori ja purista mehu, sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku ja laita jääkaappiin vetäytymään. Valmis setti säilyy jääkaapissa useamman päivän ja kukkakaalit ovat oiva välipala myös naposteltavaksi välipalaksi.

Herkullista ja aurinkoista Juhannusta!