Terveellistä ruokaa New Yorkissa

Suuntana New York ja haluat pitää kiinni ainakin osittain terveellisistä ruokavalinnoista?

Siskoni asuu New Yorkissa ja vierailen hänen luonaan säännöllisen epäsäännöllisesti, kaupunki alkaa olla aika tuttu minullekin. Ennen jokaista reissua käyn läpi kaupungin uudet terveysravintolat ja terveyskaupat, mutta joka puolelle kaupunkia levittäytynyt Whole Foods toimii myös aina. Viime kerroista oppineena otin tällä kertaa matkaan kokonaisen matkalaukun pelkkää ruokaa varten, hah. Suosin erityisesti USA:ssa kasvispainotteista luomuruokaa ja näiden kriteerien perustella olen tälläkin kertaa ravintolat valinnut. Enjoy!

Souen East Village & Soho

Souenilla on kaksi ravintolaa Manhattanilla ja molemmista saa vähän erilaista ruokaa. Sohon ravintola on isompi ja siellä menu on selkeästi itämaisempi. Listalta löytyy mm. monta erilaista (herkullista!) leväannosta. Ruoka molemmissa on kuitenkin hyvää ja raaka-aineet laadukkaita. Koska itselleni sopii hyvin eläinkunnan tuotteet, tykkäsin että listalla on myös kalaa. Otin lohi teryaki-annoksen Sohon Sounissa, mutta se oli valitettavasti ylikypsää eikä teryakia oikein maistanut. East Villagen listalla oli erilaisia pastoja, minua ilahdutti se, että listalla oli myös zucchinipastaa hiilihydraattipitoisten pastojen tilalle. Seuraavana yönä kävin TODELLA monta kertaa vessassa ja tajusin tämän johtuneen juurikin pastasta, joka on täynnä vettä. Ei siis se paras ruoka iltaan! Ravintolat ovat kivan kotoisia, mutta mielestäni enemmän nopeaan syömiseen kuin illanviettoon soveltuvia.

http://souen.net/

Abc & abcV & Abc Cocina

Romanttinen illallinen tähtäimessä? Tässä paikassa ei ainakaan puitteita eikä ruokaa voi syyttää romantiikan puutteesta, toivottavasti state of mindkin on oikea. Ravintoloita on kolme vierekkäin, mutta tutustuin paremmin vain kahteen ensin mainittuun. AbcV on vegaaniravintola ja se kuuluu myös seuraamani Gabriel Bernsteinin suosikkeihin. Me söimme siskoni kanssa kuitenkin ABC:n puolella, joka tarjoaa erittäin hyviä kasvisvaihtoehtoja, mutta myös esimerkiksi luomukanaa. Yhtään ateriakuvaa en muistanut napata, mutta söin ravintolassa herkullista paahdettua punajuurta vuohenjuustolla alkuun ja pääruoaksi vaaleaa kalaa. Ruoka oli hyvää, mutta totuuden nimissä odotin siltä vieläkin enemmän. Ravintola on todella trendikäs ja aina aivan täynnä, varaus on todellakin tarpeellinen! Ravintoloiden yhteydessä on kivannäköinen sisustuskauppa, jossa en ehtinyt käydä.

http://www.abchome.com/dine/abc-kitchen/

Juice Generation

Laadukkaita mehu/smoothiebaareja on New York pullollaan, mutta me kävimme useasti Sohon Juice Generationissa, koska se oli lähellä hotelliamme. Kävimme myös treenamassa siskoni kuntosalilla Equinoxilla Sohossa, joka on JG:n yläkerrassa. Mehubaari on tunnettu laadukkaista raaka-aineistaan ja vehnänoras shoteistaan, oraat he kasvattavat itse Brooklynissä. Pakko myöntää että nauttimani oras-shotin jälkeen minulle tuli hetkeksi huono olo, olisikohan johtunut edellisillan lasillisesta baroloa? Sinänsä ihmettelin reaktiota sillä mehustan jonkin verran kotona ja viherjauheita nautin lähes päivittäin. Todella tuhtia ja puhdistavaa tavaraa siis!

https://www.juicegeneration.com/

Le Pain Quotidien

Kahvila on suurehko ketju maailmalla ja konseptissa kolahtaa moni kohta minuun. Sisustuksen rustiikkinen rento tyyli on ihanan kotoisa ja tunnelman kruunaa klassinen rauhoittava musiikki luomuruoan lisäksi. "Le painit" on minulle oikea inspiraation lähde, rakastan istua kahvilassa tietokoneen ja turmeric latten kanssa ja tehdä töitä. Ruokalistalta löytyy herkullisia aamiaisia, lounaita ja herkkuja ja heidän gluteeniton leipäkin on todella hyvää! 

http://www.lepainquotidien.com/choose-your-country.php

IMG_1952.JPG

Le Botaniste

Le Botaniste oli minulle aivan uusi tuttavuus ja rakastuin ensisilmäyksellä. Ravintolan työntekijät ovat pukeutuneet valkoisiin ikäänkuin lääkärintakkeihin. Seinällä menun tilalla lukee prescriptions ja hyllyillä on koristeena tyhjiä vanhoja lääkepulloja. Ruoka tilataan tiskiltä, jossa on kaikki vaihtoehdot esillä. Ruoka on (tietenkin) luomua, mutta myös vegaania ja tarjoiltavat viinit puhtaita alkuviinejä. Botanistella on Manhattanilla kaksi ravintolaa, toinen Upper East Sidella ja toinen Sohossa.

http://www.lebotaniste.us/

IMG_1767.JPG

HU kitchen

Hu kitchenin ruoat jäivät minulta tällä kertaa maistamatta, mutta hain kahvilasta pili-pähkinöitä ja muuta kuivamuonaa kotiin viemisiksi. Paikan yleisfiilis on vähän kolkko ja ruokalamainen ja se toimii varmasti paremmin nopeaan ruokailuun tai take awayhin kuin illan istujaisiin. Suosittelen 

http://www.lebotaniste.us/

 

 

by CHLOE

Haimme Brooklynin pisteestä gluteenittomat mac&cheeset take awaynä, ruoka oli syntisen hyvä hiilaripommi. Erityisesti Sohon Chloe on nätti ja tyylikäs, siellä en kuitenkaan käynyt sisällä asti. Ensi kerralla aion tutustua tähän vegaaniravintolaan paremmin, tällä kertaa kun kokemukseni jäi vain yhden annoksen varaan.

IMG_2327.jpg

https://eatbychloe.com/

The End

Hihhuleista hihhulien good vibes only kahvila Brooklynissä, jonka smoothiet lupaavat viedä juojansa next levelille. Enpä tiedä, mutta juomat oli kyllä todella kauniita ja paikan tarjoilija söpö. The Endin instagam-tililtä löytyy paljon hienoja ruokataide kuvia!

IMG_1980.JPG

https://thendbrooklyn.com/

 

Juicery Kitchen

Hyvää fressiä kasvisruokaa ja vihermehuja tarjoava Juicery Kitchen toimii erityisesti noutoruokailuun sillä paikassa ei selkeästi ole ilmastointia tai se ei ollut päällä. Kasvisruokani maut olivat kohdallaan, mutta jos tänne kulmille ei ole muuta asiaa en lähtisi varta vasten tähän ravintolaan syömään.

IMG_1695 2.JPG

http://www.juicerykitchen.com/

Candle 79

Tässä vegaaniravintolassa olen käynyt aikaisemmalla reissullani ja tykkäsin kovasti. Paikka on trendikäs paikallisten keskuudessa joten suosittelen tekemään varauksen. Google antaa tälle vegaanille luomuravintolalle edelleen hyvät  ihmisten antamat arvosanat, joten paikka on varmasti yhtä hyvä edelleen.

http://www.candle79.com/

Hangawi

Korealaista vegaaniruokaa ja vielä luomua, niin hyvää! Kävin ravintolassa muutama vuosi sitten ja sen muistikuvan perusteella vahva suositus paikalle!

http://www.hangawirestaurant.com/

 

Toivottavasti vinkeistäni oli apua ravintoloiden valintaan tai jos et ole menossa Nyciin pääsit ainakin nojatuolimatkalle!

 

Kesäterveisin, Solja