Itämaiset varhaiskaalirullat

IMG_1679 2.JPG

Salaattimainen ja raikas varhaiskaali on tullut kauppoihin, se on parsojen ohella varma kevään merkki! Tykkään tehdä varhaiskaalista hyvin perinteistä kaalikeittoa sillä ruoka on valmista hetkessä. Kaalia ei tarvitse kypsentää kuin 5-10 minuuttia. Tällä kertaa keksin kokeilla tehdä kaalista rullia ja lehdet toimivatkin loistavasti tähän tarkoitukseen, sillä ne on napakoita ja pysyy hyvin kasassa! Kaalin lehdet sopivat hyvin myös terveellisempien tortillojen "letuksi". Jos tuntuu että raaka kaali on liian rajua vatsalle (lue: turvottaa) voit höyryttää niitä muutaman minuutin uunissa tai lämmittää hetken paistinpannulla. Umaminen kastike on ohjeessa kaiken kruunu, josta tulee eniten syvyyttä ja makua annokseen. Ohjeesta tulee 4-5 rullaa kaalinlehtien koosta riippuen.

Itämaiset varhaiskaalirullat

 • 1 porkkana
 • 1 avokado
 • 0,5 kurkkua
 • sesamin siemeniä
 • hapankaalia
 • ituja
 • yrttejä (korianteria, basilikaa, persiljaa...)

Kastike

 • 0,5 dl soijaa (tamari tai Bragg)
 • 3 rkl sesamöljyä
 • 1 rkl limen mehua
 • pieni pala inkivääriä

Kuori ja pilko inkivääri mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

Kun kastike maustuu tee rullat. Ulommainen kaalinlehti on likainen ja se kannattaa heittää pois. Kuori kaalinlehdet varovasti niin että ne pysyvät ehjinä. Pilko kaikki täyteaineet ohuiksi tikuiksi ja yrtit silpuksi. Kasaa täytteitä kaalinlehdelle sekaisin ja kääri ne napakoiksi rulliksi. Jos kaipaat ruokaisuutta rulliin lisää niihin esimerkiksi kanaa tai katkarapuja. 

Enjoy ja huippua viikonloppua!

Solja