Dr. Bielerin emäksöivä viherkeitto

Tykkään kehitellä itse reseptejä, mutta yhtä lailla on kiva jakaa toisten hyväksi havaitsemia ohjeita. Tämä keitto on ilmeisesti jonkinlainen klassikko, mutta itse en ollut siihen törmännyt ennen kuin aloin etsimään kevääksi kehoa raikastavia ohjeita ja miettimään tulevan luentoni aineistoa (ekokahvila MeaMannassa Lahdessa 6.3 klo 17 :) Eri lähteiden mukaan Bieler kehotti potilaitaan syömään kehittelemäänsä vitamiini- ja ravintorikasta keittoa monia vaivoja parantamaan. Keitto sopii erityisesti kehon puhdistamiseen ja tasapainottamaan happo-emästasapainoa ihanteellisen natrium-kalium suhteen ansiosta. Ohjeen versiot vaihtelee nopean googlettelun perusteella jonkin verran, mutta itse tein alla olevalla ohjeella ja tykkäsin lopputuloksesta. Isäni sanoin keitto on aika "terveellisen makuista" eli ei välttämättä se kulinaarisin makuelämys. Tein ison kattilallisen keittoa, jonka pakastin kolmeen lasiseen annosrasiaan. Yhtä hyvin voisit syödä sitä kolmena iltana peräkkäin kevennyksen aikana, jolloin keittoa ei tarvitse pakastaa.

 • 4 kesäkurpitsaa
 • 1 puntti lehtipersiljaa 
 • 2,5 dl paloiteltuja pakastepapuja
 • 3 keskikokoista tomaattia
 • 3 sellerinvartta
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1 litra vettä
 • 1 tl oreganoa
 • 1 tl timjamia
 • 1 tl rosmariinia
 • 1 iso rkl misotahnaa TAI ruususuolaa

Pilko kaikki ainekset ja laita kattilaan veden ja mausteiden kanssa. Keitä noin 10 minuuttia keskilämmöllä niin että kasvikset ovat pehmenneet. Vältä ylikeittämästä. Keiton voi syödä joko sellaisenaan tai soseutettuna.

Raikasta viikonalkua!

<3 Solja