Täytetyt paprikat

IMG_0674.jpg
IMG_0673.jpg

Lisää tarjolla helppoa arkiruokaa! Täytetyt paprikat toimivat hyvänä ruokana esimerkiksi maanantaina sillä niihin voi upottaa viikonlopun tähteitä ilman että kukaan muu kuin itse ruoanlaittaja sitä välttämättä tajuaa. Jäikö ylimääräistä riisiä? Kastiketta? Porkkanaraastetta? Kaikki vaan iloiseksi sotkuksi keskenään ja lisäksi ehkä fetajuustoa jolloin makuihin saa uutta ulottuvuutta. Tällä kertaa meidän jääkaapista löytyi mustaa riisiä, fetajuustoa ja herkkusieniä, joiden pohjalta seuraava ohje on kasattu. Ohjeesta syntyy kolme isoa paprikaa.

  • 3 isoa paprikaa
  • 3 dl keitettyä mustaa riisiä
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g fetajuustoa
  • tuppo persiljaa

Pilko herkkusienet ja paista ne voissa, mausta suolalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta kokonaisuus pippurilla. Voit myös lorauttaa tilkan oliiviöljyä.

Leikkaa paprikoiden yläosa pois, pese ne ja poista siemenet. Täytä paprikat täytteellä ja laita "hattu" takaisin päälle. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Tarjoile ruoka raikkaan salaatin kanssa! Tämän hetken suosikki salaatinkastikkeeni syntyy muuten oliiviöljystä, pellavansiemenöljystä, omenaviinietikasta, suolasta ja pippurista, joka ei tarvitse kaveriksi mitään muuta kuin ihan rapeaa raikasta salaattia.