Pääsiäisen parhaat suklaatryffelit

IMG_0679.jpg

Välillä tekee hyvää herkutella ja syödä rennommin, ehkäpä suklaa maistuu sinullekin? Nämä suklaatryffelit sulavat suuhun eikä terveellisyydestä tarvitse tinkiä herkullisuuden nimissä. Täydellistä! Pavut pääraaka-aineena kuulostaa aika eksoottiselle, mutta anna näille mahdollisuus - Uskon että tykkäät! Meillä tryffelit hävisivät hetkessä myös lasten suihin, joten koko perheen herkusta on kyse. Jaoin alkuperäisen reseptin jokin aika sitten Facebookissani, mutta tämä hieman muunneltu oma versioni tryffeleistä on mielestäni parempi.

  • 1 tölkki keitettyjä mustapapuja (Esim. Urtekram, 400g)
  • 1,5 rkl sulaa kookosöljyä
  • 1 rkl cashewvoita
  • 3 ruokalusikallista kookossiirappia
  • 5 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä tai yleiskoneessa. Laita kylmään jähmettymään noin 30 minuutiksi, jotta massa kiinteytyy. Pyörittele suklaamassasta palloja jonka jälkeen voit pyöritellä ne esimerkiksi raakakaakaojauheessa, chiansiemenissä tai vaikka kookoshiutaleissa. Tarjoile tryffelit jälkiruokana tai pääsiäisen välipalana.

Nautinnollisia suklaahetkiä!

<3 Solja