Lämmittävä myskikurpitsa-linssikeitto

Syksyllä keho alkaa luontaisesti kaipaamaan sisäisesti lämmittäviä ruokia eikä kylmä salaatti houkuttele. Myskikurpitsa on syksystä toiseen kestosuosikkini ruoanlaitossa ja meillä arkiruokaa parhaimmillaan, tällä kertaa keiton muodossa. Linssit tuovat kokonaisuuteen ruokaisuutta, kuituja ja proteiinia, kookoskerma ihanan tuhdin rakenteen ja inkivääri raikkaan lisän. Kokonaisuus on lempeän makuinen ja (pienen houkuttelun jälkeen) se maistuu myös perheen pienimmille. Ohjeesta tulee neljä isoa aikuisten annosta.

  • 1 myskikurpitsa

  • 200 g punaisia linssejä

  • 1 oksa rosmariinia

  • 3 cm pala inkivääriä

  • 1 tölkki kookoskermaa

  • oliiviöljyä

  • 1-2 dl vettä

  • suolaa

  • pippuria

Kuori myskikurpitsa (tavallinenkin käy) ja leikkaa se paloiksi. Siemenet voi paahtaa myöhemmin uunissa, joten niitä ei kannata heittää pois! Sekoita uunivuoassa kurpitsa, rosmariini, oliiviöljy ja suola. Paahda 200 asteissa uunissa noin 30 minuuttia kunnes kurpitsa on kypsää.

Keitä linssit suolavedessä. Sekoita ne blenderillä kookoskerman ja inkiväärin kanssa sileäksi.

Kun kurpitsat ovat kypsiä sekoita ne 1-2 dl veden kanssa blenderissä sileäksi. Lisää tarvittaessa vettä, mausta suolalla ja pippurilla. Tämän jälkeen sekoita molemmat seokset keskenään paksuhkoksi sosekeitoksi, tarkasta vielä maku ja kiehauta lämpimäksi.

Keitto sopii tarjoiltavaksi sekä kurpitsan siementen että ihanan paahteisen tumman kurpitsaöljyn kanssa, yrttejä unohtamatta!