Luontaistuotteiden travel kit

deanna-ritchie-227649.jpg

Matkustaminen on lähellä sydäntäni ja vuosien mittaan olen kehitellyt mahdollisimman monen tilanteen kattavan luontaistuotteiden travel kitin, joka kulkee mukanani kohteesta riippumatta. Vatsavaivat, ruhjeet, hyttysen puremat ja muut pienet haaverit hoituu monta kertaa luontaistuotteilla ja niiden mukanaolo luo itselleni tiettyä turvaa ja varmuutta ajan säästämisestä puhumattakaan kun ei tarvitse tilanteen yllättäessä lähteä etsimään paikallista rohdoskauppaa. Sanottakoon myös, että vaikka yritän löytää lääkkeille paremman version luonnosta on minulla aina mukana tiukkoja tilanteita varten myös tavallista särkylääkettä. 

Alla oleva arsenaali voi kuulostaa valtavalta ja paljon tilaa vievältä. Itse olen ratkaissut asian niin, että laitan minigrip-pusseihin tabletteja kokonaisen purkin kantamisen sijaan. Öljytkin muuten kannattaa kuljettaa mingipissä mahdollisen vuotovahingon välttämiseksi.

Saccharomycess Boulardii. Syömme koko perhe ennen matkaa melkeinpä kohteesta riippumatta Saccharomycess Boulardia, joka on probioottinen hiiva. Se on tutkitusti myös paras apu turistiripuliin, jota apteekit myyvät tuotenimellä Precosa. Itse käytän mieluummin esimerkiksi tätä. SB:tä pidän mukana kunnon purkin josta teen yksin tai yhdessä maitohappobakteerin kanssa shotit koko porukalle. Ripulitilanteita varten tätä on hyvä olla mukana kunnon purkki.

Vahva maitohappobakteeri. Mitä eksoottisempi maa sitä voimakkaammat maitohappobakteerit kannan mukana. Vivomixx on arvokas, mutta erittäin korkealaatuinen maitohappobakteerivalmiste. Biolattelta tai Puhdas+ löytyy myös laadukkaita miedompia maitohappobakteereita.

Piparminttuöljy. Jos lennolla vatsa turpoaa tai olen syönyt ruokaa mikä ei tunnu sulavan, toimii piparminttuöljy kiihdyttämään ruoansulatusta. Se ei kuitenkaan sovi närästyksestä kärsivälle, enkä vahvan makunsa vuoksi ole antanut sitä lapsillekaan. Öljypullo on kuitenkin kätevän pieni, joka kulkee helposti mukana vaikka taskussa.

Aktiivihiili. Lennot ja turvotus kuuluvat monesti yhteen ellei katso tarkasti mitä syö. Viisainta olisi varmasti paastota koko lennon ajan, mutta ainakaan minulle pieni nälkä ja lentokonesäätö lasten kanssa ei ole se hermoja säästävin vaihtoehto. Aktiivihiiltä löytyy apteekista ja esimerkiksi Bulletproofilta ja se on oman kokemukseni mukaan paras pika-apu vähentämään turvotusta. Jos tietää syöneensä jotain epämääräistä voi aktiivihiilestä saada avun sitomaan epäpuhtauksia itseensä ja vatsavaivat menemään sillä ohi.

Tea Tree öljy. Hyttysen pistot, naarmut ja ihon näpyt rauhoittuu antiseptisellä teepuuöljyllä.

Echinea. Jos flunssa kolkuttelee on tämä klassikkotuote luottopelastajani. Aloita heti ensimmäisten oireiden ilmettyä! Tai jos ympärillä pärskitään voi Echinaa ottaa boostaamaan omaa vastustuskykyä.

Meine Base. Tämä uskomattoman monikäyttöinen emäksinen suola on kuulunut jokapäiväisiin ihonhoitorutiineihini jo vuosien ajan. Lasteni ollessa pieniä vältyin täysin ihon rasvaamiselta kun sirottelin suolaa kylpyveteen. Matkalla Meine Base on tärkeä tuki sillä käytän sitä suolaliuoksena silmien rähmimiseen ennen lääkäriin ryntäämistä. Itse tykkään suolasta myös kurkun huuhteluun sen ollessa karhea.

Chlorella. Chlorella on elimistön tehosiistijä, jonka avulla epäpuhtaudet pääsevät kulkemaan paremmin ulos elimistöstä. Monesti chlorella on ainoa ravintolisä (vitamiineja korvaamaan) mitä viitsin kantaa matkalle mukaan. Lapsille tätä en ole antanut.

 

Mitkä ovat sinun luottotuotteet matkalle mukaan? Kuulisin niistä mielelläni!


Seuraa Soljaa!

FACEBOOKISSA: Health by Solja

INSTAGRAMISSA: @healthbysolja