3 x chiavanukas

Jos joutuisin autiolle saarelle ja saisin ottaa vain yhtä ruoka-ainetta mukaan olisi chiansiemen aika korkealla listassani monipuolisen ja ravintorikkaan koostumuksensa takia. Sitä saa melkeinpä mistä vaan kaupasta ja esimerkiksi Foodin tai Puhdistamo -merkeiltä löytyy laadukkaat siemenet. Erityisen hyviä chiansiemenet ovat siksi, että ne ovat mauttomia ja sopivat moneen tarkoitukseen. Sekoitan niitä lasten smoothieen tuomaan proteiinia, omega3-rasvahappoja ja kuituja, jotka tekevät smoothiesta ruokaisamman ja ravinteikkaamman.  Lisäämällä nestettä vanukkaaseen ja blendaamalla kunnolla teet vanukkaasta kätevästi smoothien! 

Reseptit on yhdelle ja pohjana niissä on chiahyytelö. 

 • 3 rkl chiansimeniä
 • 1,5 dl kauramaitoa (tai kookosvettä)

Tässä kolmen helpon ja erilaisen chiavanukkaan ohjeet, ole hyvä!

Vaniljainen vadelma

 • 1 dl vadelmia
 • 1 rkl cashewvoita
 • 1/4 tl vaniljajauhetta

Suussasulava suklaa

 • 1 dl hasselpähkinärouhetta
 • 1 rkl raakakaakaojauhetta
 • 2 tl kookossiirappia

Trooppinen tuulahdus

 • 1 dl mangoa
 • 1 tl raastettua inkivääriä
 • 2 rkl sitruunan mehua

 

Iloista päivää Sinulle!

<3 Solja