mango-kurkumavanukas

IMG_4345.JPG

Tämä resepti sai inspiraationsa Helsingin Kalliossa sijaitsevan kahvila Rootsin mango-chiavanukkaasta. Tuunasin reseptiä vieläkin terveellisempään suuntaan ripauksella tulehdusta alentavaa kurkumaa. Sen imeytymistä edesauttaa mustapippurin sisältämä piperiini, joten ripaus sitäkin! Reseptistä riittää kahdelle.

1 pussi pakastemangoja

0,5 dl chian siemeniä

1,5 dl kookoskermaa

0,5 tl vaniljajauhetta

0,5 tl kurkumaa

pieni ripaus mustapippuria

Anna mangopalojen sulaa hetki ja sekoita sitten sauvasekoittimella tai blenderissä soseeksi. Lisää vanilja ja jätä vetäytymään. Sekoita chian siemenet, kookoskerma, kurkuma ja mustapippuri. Anna turvota vähintään 15 min. Lado purkkiin vuorotellen kumpaakin komponenttia tai sekoita kaikki keskenään. Lisää makeutusta jos mango ei ole tarpeeksi makea. Herkku on valmis!