Kukkakaali-tabbouleh

IMG_4239.JPG

Kukkakaali on yksi suosikki raaka-aineistani ja nyt käytän sitä erityisen paljon koska sitä saa tuoreena kotimaisena. Sillä on mieto maku ja se taipuu moneksi, oikeastaan vain mielikuvitus on rajana. Se on myös loistava korvike riisille, jos haluaa välttää nopeita hiilihydraatteja. Keittiön yleiskone on paras silppuamaan kukkakaalit, mutta jos ei sitä tai blenderiä ole niin ei hätää. Itse olen mökkiolosuhteissa pilkkonut kukkakaalin veitsellä pieneksi, se vei vain enemmän aikaa. Jos käytät blenderiä tai vastaavaa varo silppuamasta liian hienoksi, koska muuten kukkakaalista tulee vetistä ja vetisyys vaikuttaa makuun. Ohjeesta tulee iso kulhollinen.

1 kukkakaali

1 ruukku lehtipersiljaa

1 ruukku korianteria

0,5 ruukkua minttua

0,5 dl oliiviöljyä

1-2 sitruunan mehu

1 tl suolaa

Silppua kaikki raaka-aineet ja sekoita keskenään. Lisää sitruunaa makusi mukaan, itse tykkään mieluummin enemmän kuin vähemmän happamasta. Yhdistän tabboulehin monesti lisukkeeksi tuhdimmalle ruoalle, kuten lihalle. Lähi-idän muut maut kuten Hummus ja Baba ganoush sopivat myös hyvin yhteen tämän salaatin kanssa.