Siemennäkkileipä ja avokado-cashewtahna

IMG_4740.JPG

Tämä näkkileipä on kiva vaihtoehto leivälle, saat samasta paketista proteiinia ja hyviä rasvoja vähillä hiilihydraateilla. Jos pähkinät aiheuttavat vatsaoireita voit liottaa niitä yön yli ennen näkkileivän tekoa. Voit hyvin vaihdella eri pähkinöitä reseptiin, esimerkiksi saksanpähkinät ja chian siemenenet sopivat tähän hyvin. Jos kotona ei ole näin montaa eri pähkinälajia voit hyvin käyttää vain paria eri lajia samoilla määrillä.

1 dl pellavan siemeniä

1 dl sesamin siemeniä

1 dl hampun siemeniä

1 dl manteleita

1 dl auringonkukan siemeniä

1 dl psylliumia

1 tl suolaa

2 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään yleiskoneessa tai blenderissä. Levitä tasaiseksi levyksi uunipellille. Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes näkkileipä on saanut kauniin ruskean värin. Parhaimmillaan tämä on juuri uunista tulleena voin kanssa! Alla olevan avokadotahnan kanssa näkkäri sopii paremmin jäähtyneenä.

Avokadotahna

Tätä herkkutahnaa kannattaa tehdä kerralla paljon sillä se sopii moneen käyttöön. Näkkileivän päällä se menee hyvin voin korvikkeena ja leffaeväänä tuhtina kaverina kasvisten dippailuun.

1 avokado

1,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä

2 rkl soijaa

1 tl valkosipulijauhetta

(1 rkl omenaviinietikkaa tai sitruunaa)

Liota cashewpähkinöitä yön yli tai vähintään pari tuntia (joskus olen tehnyt ilman liotustakin ja ihan hyvää tuli). Sekoita kaikki ainekset sileäksi tahnaksi blenderissä. Tarkista vielä maku onko esim. valkosipulijauhetta tarpeeksi. Nauti!

Aurinkoista tulevaa viikonloppua!

<3 Solja