Kokonaisena paahdettu kukkakaali

IMG_4538.JPG

Tässä vielä toinen kukkakaaliresepti jota testasin ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Klassisempi vaihtoehto tälle on valella kukkakaali pelkällä voilla ja paahtaa näin uunissa, ehkä ripauksella parmesaania päällä. Toivottavasti jaksatte vielä innostua kukkakaalin monista mahdollisuuksista kuten minä! 

1 kukkakaali

1 tölkki (3 dl) kookoskermaa

1 tl kurkumaa

1 tl juustokuminaa

1 tl suolaa

0,5 tl cayennepippuria (voi jättää pois)

0,5 tl mustapippuria

puolikkaan sitruunan kuori

Poista kukkakaalista kova kanta, laita uuninkestävään vuokaan. Sekoita kaikki mausteet sekä kookoskerma keskenään. Kaada seos hiljalleen kukkakaalin päälle niin että koko kukkakaali on saanut mausteita. Paahda uunissa 175 asteessa 45 minuuttia tai kunnes kukkakaali on saanut hieman väriä. Jos tykkäät kunnolla pehmenneestä jatka vielä kypsennysaikaa.