Zucchini Carpaccio

IMG_4652.JPG

Tämä resepti toimii raikkaana alkupalana lihan tilalle carpaccioksi. Miedon makunsa vuoksi kesäkurpitsan kanssa sopii hyvin yhteen myöskin hennon makuiset pinjansiemenet, jotka pääsevät oikeuksiinsa tässä reseptissä. Kesäkurpitsaviipaleiden grillaus antaisi varmasti lisämakua annokseen, mutta pannulla paistaminen toimii myös.

1 kesäkurpitsa

1 dl paahdettuja pinjan siemeniä

(0,5 dl parmesania)

basilikan lehtiä

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja mausta molemmin puolin suolalla. Paahda pannulla muutama minuutti keskilämmöllä ilman öljyä niin, että kesäkurpitsat saavat hieman ruskeaa väriä. Vältä kypsentämästä liikaa! Asettele lautaselle. Paahda pinjan siemenet kuivalla pannulla. Ripottele pinjan siemenet ja mausteet kesäkurpitsoiden päälle ja tarjoile ihanuudet!