Uunipunajuuret ja vuohenjuustotäyte

beets-2485052_1920.jpg

Punajuuri on parasta just nyt! Uunissa kypsennys on reseptin pisin vaihe, mutta muuten ruoan valmistelu on erittäin helppo ja nopea. Punajuurella on paljon terveysvaikutuksia, mutta yksi mielenkiintoisimmista on mielestäni sen verisuonia laajentava vaikutus. Tämä johtuu punajuuren sisältämästä nitraatista, joka laajentaa verisuonia ja tätä kautta helpottaa veren virtausta. Jos siis kärsit kohonneesta verenpaineesta lisää punajuurta viikottain ruokavalioosi! Punajuurta syömällä on myös helppo testata munuaisten toimintaa. Kauanko kestää että syönnin jälkeen virtsa on värjäytynyt punaiseksi?

1-2 punajuurta / ruokailija

1 kg karkeaa merisuolaa

Pese punajuuret varovasti niin ettei niiden kuori rikkoudu. Asettele punajuuret naattipuoli ylöspäin suolapedille. Suolan ideana on pystyssä pysymisen lisäksi imeä kosteutta ja tiivistää punajuuren makua! Paahda uunissa 200 asteessa 1-1,5h riippuen punajuurien koosta. Kokeile haarukalla punajuurien kypsyyttä, ne antavat periksi perunanlailla ollessaan kypsiä. Tee sillä välin vuohenjuustotäyte. Täyte on kahdelle.

1 kiekko vuohenjuustoa

2 rkl oliiviöljyä

oksa timjamia silputtuna

1 tl hunajaa

Sekoita kaikki tasaiseksi seokseksi keskenään. Jätä huoneenlämpöön vetäytymään ja odottamaan punajuuria.

Kun punajuuret ovat valmiit kuori ne/ tee viillot kuoreen ja täytä täytteellä. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi kanaruoan kanssa tai syö alkupalana sellaisenaan.