Chia-banaanivanukas

banana-316561_1280.jpg

Tässä terveellinen ja helppo välipala koululaiselle! Se pitää nälän kauan loitolla chiansiemenen ansiosta, joka on loistava proteiinin ja omega-3-rasvahappojen lähde. Uskon välipalan maistuvan lapsille neutraalin makunsa vuoksi vaikka raaka-aineet ennalta vieraita olisivatkin. Resepti on simppeli ja nopea toteuttaa ja sen valmistaminen onnistuu varmasti koululaiselta itseltäänkin. Jos kasvimaito tuntuu vieraalta voi reseptiin käyttää hyvin tavallistakin maitoa tai vaikka kookosvettä.

3 rkl chiansiemeniä

1 dl kauramaitoa

1 banaani

vaniljaa/kanelia/kardemummaa

Laita purkin pohjalle chiansiemenet ja maito turpoamaan. Lisää joukkoon mössättu banaani sekä mausteet. Sekoita hyvin ja anna turvota jääkaapissa vartista vuorokauteen. Välipala on kätevä tehdä valmiiksi edellisiltana! Lisää tuhtiutta saat lisäämällä annokseen pähkinöitä tai siemeniä.

Energisiä koulupäiviä!