Verensokeria tasapainottava smoothie

blueberries-894839_1920.jpg

Verensokeria tasapainottava smoothie

  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl kauraa tai tattaria
  • 1 annos proteiinijauhetta (riisi, herne, hera..)
  • 0,5 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 2-3 dl vettä
  • 1 rkl kookosöljyä

Tykkään kehitellä funktionaalisia reseptejä eri tilanteisiin ja tarpeisiin. Tämän ohjeen kehitin Sokeriton syyskuu-kampanjaan joka starttaa pian Facebookissa. Mustikoita löytyy vielä hetken metsästä joten käytetään tämä kauden antioksidanttipommi hyväksi! Proteiini on tärkeä tekijä verensokerin tasapainotuksessa ja se harmillisen usein unohtuu kahviloissa tarjottavista smoothieista. Myös rasva hidastaa glukoosin imeytymistä elimistöön ja antaa pitkäksi aikaa energiaa. Kaneli on myös tärkeä osa juuri tätä smoothieta makunsa takia mutta myös sen verensokeria tasapainottavan ominaisuutensa takia. Lisää mausteita jos smoothiesta tulee näin liian vetinen! Ohjeesta riittää 1-2 juojalle. Iloisia smoothiehetkitä!

Oletko muuten huomannut miten tasainen verensokeri tuo myös tasaisen mielen? Itse huomaan olevani paljon mukavampi ihminen kanssaeläjille ja itselleni kun verensokeri ei heilahtele. 

Solja