Lehtikaalisipsit

kale-1713221_1920.jpg

Nyt on paras aika nauttia lehtikaalista ja täyttää muutenkin kehon antioksidantti- ja vitamiinivarastoja kauden kasviksilla. Lehtikaalin tummanvihreä väri kertoo, että se sisältää paljon kaiken muun hyvän lisäksi myös rautaa! Jos sinulla on kilpirauhasen vajaatoiminta voi raakana syömistä olla hyvä välttää tai pitää annokset maltillisina. Tämä superyksinkertainen resepti on helppo, olennaista siinä on vain muistaa kypsennyslämpötila ja -aika jotta sipsit eivät kärvenny ja rapeus säilyy. Luomuvaihtoehto on tässäkin suositeltava ainakin ulkomaisena ostettuna, lehtikaali kun kerää itseensä herkästi myrkkyjä maaperästä ja lannoitteista. Reseptistä tulee yksi uunipellillinen.

5 lehtikaalin vartta (noin puolikas pussi)

3 rkl oliiviöljyä

0,5 tl suolaa

(1 rkl ravintohiivaa)

Revi lehtikaali suupaloiksi pellille. HUOM! Älä pese lehtikaalia, emme halua ylimääräistä nestettä sipseihin koska muuten rapeus kärsii. Lisää muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä ja suola. Sekoita käsin ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille väljästi. Lisää halutessasi ravintohiivahiutaleita. Paista uunissa 175 asteessa 7 minuuttia. Valmiit sipsit ovat hieman kuivahtaneet reunoilta, mutta keskeltä ovat vielä vihreitä. Anna sipsien levätä hetki, ne ovat rapeimmillaan jäähtyneinä!