Tulehdusta alentava hummus

Tämä hummus syntyi sateisena heinäkuun päivänä, jolloin kaipasin lounaaseen lisää proteiinia. Tulehdustilan alentaminen oli myös ajankohtainen ja tässä reseptissä kohtaakin loistavasti sekä maku että terveysvaikutukset. Erityisesti valkosipuli ja kurkuma ovat tehokkaita ruoka-aineita kehon tulehdustiloihin! Itse tykkään tehdä hummusta kerralla tuplamäärän, jolloin sitä voi käyttää lisukkeena niin kalan kuin salaatinkin kaverina.

 

2 tölkkiä kikherneitä

1 valkosipulin kynsi

n. 1 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

0,5 tl kurkumaa

0,5 tl juustokuminaa

ripaus suolaa

ripaus pippuria

Valuta kikherneistä neste ja lisää kaikki ainekset blenderiin (sauvasekoittimella onnistuu myös). Sekoita hienoksi tahnaksi ja tarkista maku. Jos seos on liian tuhtia voi sitä notkistaa öljyllä, sitruunalla tai vedellä oman maun mukaan. Hummus säilyy jääkapissa noin viikon.