Suolaiset ja makeat mantelit

alisha-hieb-249784.jpg

Tässä pari herkullista vaihtoehtoa - suolainen ja makea - pikkujoulunaposteluihin glögin kaveriksi! Mantelit kannattaa liottaa yön yli, jotta saat niistä enemmän ravinteita irti ja helpotat ruoansulatustyötä. Mantelit säilyvät vedessä jääkaapissa noin viikon verran joten pidä niitä jatkuvasti saatavilla ja lisää niitä milloin pestoon milloin aamiaiseen.

Savupaprikamantelit

500 g manteleita

2 rkl kookosöljyä

2 tl savupaprikajauhetta

0,5 tl laadukasta suolaa

Huuhtele mantelit ja taputtele mahdollisimman kuivaksi. Lisää sulanut rasva ja mausteet, sekoita ja levitä väljästi uunipellille. Paahda uunissa 100 asteessa tunnin verran tai yön yli noin 50 asteessa.

 

Kanelimantelit

500 g manteleita

1-2 rkl kookossiirappia

1 tl kanelia

2 tl piparkakkumaustetta

ripaus suolaa

Huuhtele mantelit ja taputtele mahdollisimman kuivaksi. Lisää siirappi ja sekoita huolellisesti. Ripottele mausteet, sekoita ja levitä väljästi uunipellille. Paahda uunissa 100 asteessa tunnin verran tai yön yli noin 50 asteessa. Valmista piparkakkumaustetta tekee mm. Sonnentor ja sitä löydät ainakin Punnitse&Säästä -kaupoista

Iloa ja valoa, Solja