Mielihyvä smoothie

raspberry-2566602.jpg

Serotoniini on elimistön mielihyvähormoni ja pystymme stimuloimaan sen tuotantoa syömällämme ruoalla! Keho tuottaa serotoniinia tryptofaani-aminohaposta ja tutkimusten mukaan tryptofaaniton ruokavalio voi laskea mielialaa. Serotoniinista 95% muodostuu suolistossa, joten on mielialan(kin) kannalta tärkeää saada vatsa toimimaan kunnolla. Suosittelen juomaan Mielihyvä smoothien aamiaiseksi tai viimeistään lounaalla, sillä sen sisältämä raakakaakao voi virkistää ja illalla juotuna häiritä unenlaatua. Smoothien raaka-aineet sisältävät paljon tryptofaania mutta muistutan myös, että eläinkunnan tuotteet kuten liha, kala ja kananmunat ovat hyviä tryptofaanin lähteitä ja niitä kannattaa syödä vaihdellen jopa päivittäin.

  • 1 banaani
  • 1 dl pakastemansikoita
  • 0,5 avokadoa
  • 2 rkl raakakaakaota
  • 0,5 dl mantelivoita
  • 1 rkl spirulinaa
  • 3 dl kauramaitoa

Blendaa kaikki ainekset keskenään ja nauti! Hymy kasvoilla smoothieta nautittaessa voi myös piristää! :)

 

<3 Solja