Kaipaatko lisää energiaa? Kokeile näitä vinkkejä!

thomas-kelley-74096.jpg

Meitä on opetettu vuosikausia syömään useita pieniä aterioita pitkin päivää. Tein pitkään itsekin niin, mutta olin jatkuvasti nuutunut ja vatsani voi huonosti. Kun aloin opintojeni kautta ymmärtämään mitä kehossamme tapahtuu, muutin ruokailurytmiäni ja energiatasoni kohosivat huomattavasti! Kuten aina jaksan muistuttaa, olemme kuitenkin yksilöitä ja vain kokeilemalla löytyy itselle toimivin tapa syödä.

Voisiko kolmen aterian päivärytmi sopia sinulle? Oletko koskaan ajatellut kuinka työlästä ruoansulatus on kehollemme?

Suoliston mekaanisen massaa eteenpäin työntävän liikkeen lisäksi kehon täytyy tuottaa sylkeä, vatsahappoja ja ruoansulatusentsyymejä, jotta ruoka sulaa kunnolla ja ruoan ravinteet imeytyy tehokkaasti. Syötyämme ruoan alkaa haima tuottaa insuliinia joka vie glukoosin solujen energiaksi. Ruoansulatus kuluttaa siis paljon energiaa joten ei ole ihme jos väsyttää jatkuvasti syötynä kun ruoansulatusprosessi käynnistyy useasti päivässä. Kun jätät iltanapostelun väliin tulee yöpaastosta pitkä (vähintään 12 tuntia) ja kehosi polttaa rasvaa. Tällä voi olla suuri merkitys painonhallintaan!

Kun itse aloitin syömään vain kolme ateriaa päivässä koin merkittävän eron energiatasoissani! Pieni nälkä ennen syömistä on tervetullut ja juon ensinälkään yleensä lasin vettä, jolla voi hieman siirtää syömistä. Geenimme ei ole muuttuneet paljon 50 000 vuoden aikana ja nälkä on merkki lähteä liikkeelle etsimään ruokaa. Kun esi-isillämme oli nälkä he liikkuivat ensin metsästäessään ja luonnollisesti söivät vasta sitten. Toisin sanoen, olemme suunniteltuja liikkumaan tyhjällä vatsalla. Tämä onkin hyvä pitää mielessä liikuttaessa, näin siirrät kehosi polttamaan pääasiallisena energianlähteenään rasvaa glukoosin  sijaan.

Kokeile näitä vinkkejä energiatasojen nostamiseksi!

1. Pyri syömään korkeintaan kolmea ateriaa päivässä. Pidä viisi tuntia aterioiden välissä, jotta ruoansulatus saa välissä työrauhan.

2. Syö liikunnan jälkeen. Jos syöt ennen urheilua, poltat ruoasta tullutta glukoosia etkä rasvaa energianlähteenä. Liikunta ennen aamiaista laittaa aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan hyvin käyntiin!

3. Syö ruokia jotka tukevat mitokondrioitasi. Mitokondriot vastavat suurimmaksi osaksi solujen energiantuotannosta joten niiden hyvinvointi vaikuttaa suoraan jaksamiseesi. Sisällytä ruokavalioosi seuraavia: kookosöljy, avokado, pinaatti, granaattiomena, mustikat, merilevät, mantelit, lohi, oliiviöljy, sienet, mango ja idut.

4. Koosta ateriat riittävän monipuolisesti. Syö tarpeeksi proteiinia, laadukkaita rasvoja, vihanneksia ja vähän hedelmiä. Ruokailun jälkeen olon tulisi olla kylläinen.

Energiaa maanantaihisi!

<3 Solja