Kylmäsavulohi-salaatti

IMG_5436.jpg

Tässä salaatissa raaka-aineiden maut sopivat täydellisesti yhteen toistensa kanssa. On kyse aika yksinkertaisesta mutta ruokaisasta salaatista, jonka kruunu on vähän ehkä unohdetut rosépippurit. Ne on niin miedon makuisia, että lisään niitä aika paljon annokseeni - tykkään että jokaiselle suupalalle osuu vähintään yksi pippuri. Salaattiin 1-2 henkilölle tarvitset: 

  • 3 siivua kylmäsavulohta
  • 1 fenkoli
  • 1 avokado
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • 2 tl rosépippureita

Poista fenkolin kova kanta ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, paloittele avokado. Asettele tarjoiluastiaan fenkoli ja päälle kylmäsavulohi ja avokado. Sirottele oliiviöljy ja sitruunanmehu kaiken päälle ja ripaus suolaa avokadoille. Sitten vielä oman maun mukaan rosépippureita ja salaatti on valmis! Ota salaatti mukaan vaikka lounasevääksi töihin!