Kana-sienibolognese

kana-sienibolognese

Minua ei vegaanitammikuu innosta viime vuoden kuukauden kokeilun jälkeen. Syön mieluummin PEGAANISTI vuoden ympäri jolloin keskityn paleo- ja vegaaniruokavalioiden parhaisiin puoliin. Ruokavalioni on erittäin kasvispainotteinen mikä on hyväksi ihmisen lisäksi myös maapallolle, mutta uskon että laadukkaille eläinproteiineille on paikkansa. Erityisesti meidän naisten on vaikeaa saada riittävästi ravinteita täysin vegaanista ruokavaliosta mitä enemmän ikäännymme. 

Kanan jauheliha tuo tervetullutta vaihtelua arkiruokailuun punaisen lihan tilalle, jota itse yritän karsia perheen ruokavaliosta vähemmälle. Sienet piiloutuvat bologneseen tuomaan vaihtelua makumaailmaan ja tärkeitä prebioottisia kuituja suolistolle.

400 g kanan jauhelihaa

1 valkosipulin kynsi

1 sipuli

2 tölkkiä tomaattikastiketta

2 porkkanaa

1 rkl kuivattuja yrttejä (basilika, timjami, rosmariini, salvia tai sekoitus)

1 tl suolaa

1 rkl kookosöljyä

250 g herkkusieniä tai muita sieniä

Pilko sipulit, sienet ja porkkana. Kuullota kookosöljyssä sipuleita muutama minuutti. Lisää sienet ja paista keskilämmöllä kunnes sienten neste on haihtunut. Lisää mukaan jauheliha ja kypsennä. Lisää mukaan tomaattikastike, yrtit ja porkkanat sekä mausteet. Anna kiehua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Tarjoile bolognese  esimerkiksi kesäkurpitsapastan tai kikhernepastan (saa lähes kaikista  kaupoista) kanssa. Buonappetito!